Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Costing

macam mana nak survive dengan gaji basic rm900
campur elaun, tambah tolak, darab bahagi semua cukup adalah 1.1k

bil telepon, kekasih internet yang tak boleh berenggang rm200

kereta - ade je yang nak ditambah, di'modified'kan : sparuh gaji disitu
belum aku kira duit minyak hari-hari

untung foodcourt sebelah opis je - tak payah aku nak start kereta jalan jauh carik makan tengah hari..
makan pun murah : 1 hari bajet rm5, air aku amek free kat kedai runcit sebelah.

entertainment : bawak anak aku jalan2, maenan, pakaian, jajan2...
kat situ pun skali keluar terbang gak rm50...

belum kira aku keluar dengan kawan-kawan : release tension

haishhh, kerja penat2..tak sempat tengah bulan gaji habis..
pening kepala..
nak buat part time..masa aku lak terhad...bukan alasan!

nak kata aku beli baju mahal-mahal, sanggup aku tak beli baju.
nak kata aku makan tempat high class, aku lagi suka pergi warung-warung tepi jalan.
nak kata aku enjoy sakan tak ingat dunia, paling-paling sebulan skali aku g bowling je..

kadang-kadang aku cuba kawal aliran kewangan aku..
tenyata.........
tak boleh !

haishhhhh........


" this is LJ official blog =) "

2 ulasan:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

insyaAllah boleh.maybe kena buat sesuatu utk buat extra income =)

.:: Lynn Johari ::. berkata...

masih dipikirkan jalan kerja ape yg mendatangkan extra income...