Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Apa kaitan Teh O' Ais Lemon dengan Detox Water???

Good morning.
Uihhh, pagi-pagi lagi perut schaz dah dok memulas-mulas.
nei semua mungkin gara-gara penangan teh o' ais lemon schaz buat 2 hari lepas. minum sejuk-sejuk memang hilang dahaga.

sebelum nei schaz penah la google pasal detox water..maklumlah, skarang ramai yang buat detox water sendiri dengan tujunan untuk kurus / hilangkan perut buncit / senang membuang.
schaz sendiri penah buat..letak lemon la, daun pudina, letak starwberry..ade yang letak halia, sampai letak tembikai pun ade...tapi semua yang schaz buat tu, bila minum takde effect pun..macam tak berkesan.

ade member schaz nei yang rekemen pakai teh..tapi dye pakai green tea..yang schaz buat nei pakai teh lipton je uols. memang berkesan laa..


1 uncang teh (tak kira la teh apa pun)
2 sudu gula
air panas + air suam
lemon stengah biji

buat macam air teh biasa...
lepas tu korang letak la lemon 1-2 keping je..kalau letak banyak-banyak kang takut teh korang pahit. kalau masam tak ape.
macam aku letak dua keping je dah cukup. kalau nak terus perah jus lemon dalam air teh pun bole. ikut mana korang suka laa.
lepas dah siap, simpan dalam peti sejuk semalaman...sebab tu aku buat malam. esok pagi baru aku minum...
lepas tu perut memang memulas-mulas jelah uols...sampai pagi nei aku asyik gi toilet je.
hehe..esok nak buat lagi.

misi nak mengempiskan perut. kikikiiii

" this is LJ official blog ♥ "

2 ulasan:

Semantic Sepia berkata...

terima kasih. nk try lah . hehe

.:: Schaz ::. berkata...

sama-sama. try la dear :)