Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Apa Itu AVLC???

ha haii..asik ber-Segmen ber-GA je schaz nei..sampai lupa nak update entry.
hehe..oke uols...berbalik pada tajuk dekat atas...ape tu AVLC? adik beradik ALS ke?
sejenis penyakit? makanan? hahaa..semua salah.

AVLC - Avy Viva Ladies Community


kakak-kakak jambu dari serata negeri..tak kira latar belakang.
ada kerani, ada cikgu sekolah tadika, ada pembantu tadbir, ada polis, ada nurse...ini betol-betol bukan cobaan.
ade single, ade yang da bertunang, ade yang mak orang, mak dara anak dara..semua ada. hehee.

bestnye join macam nei...
1. Ramai kawan..boleh kenal macam-macam orang.
2. Bila pergi mana-mana if ade masalah kereta problem or what..kita ada kawan nak roger walau jauh ke utara sana.
3. Dapat saling bertukar idea untuk modified kereta.
4. Ade banyak aktiviti menarik.

Sape yang boleh join AVLC nei?
Hanya perempuan yang menggunakan Viva / Elite / Avy sahaja. 1 Malaysia boleh join.

Ada bayaran tertentu ke?
Tiada bayaran bulanan atau apa-apa..keculi jika ade cadangan untuk BBQ atau family day, kat situ je collect.
Bayaran hanya sekali RM70 (Baju + Sticker + Tag) termasuk postage.

AVLC nei dah dekat setahun lebih..
start ditubuhkan bila kitorang rasa macam..kan best semua pengguna perempuan viva boleh bersatu / dapat dikumpulkan bersama.


nei time gath kat Nilai - Gath 1st Anniversary SRC & AVLC
semua k-car join termasuk sedan...bukan viva je, ade kancil..kelisa..alza..BLM...

biasanya kalau gath-gath yang semacam nei..ade xtvt
limbo rock | speedbumb challenger | show off | autoshow | audio show | lighting | best car club | best supporter | drag | modified | bbq

memang seronok la uols..setahun mesti 3-4 kali schaz keluar johor..
tapi kalau nak ikut betul-betul semua event nei..mau nye sebulan 2-3x keluar johor.
tapi biasanya xtvt gathering macam nei mesti dekat melaka..orang kata tengah-tengah.

nei bukan event terbesar...
event terbesar yang akan datang awal bulan 11 nei..skarang nei semua tengah standby jentera masing-masing nak bagi lagi rare katanya..hehe.
yang dah cantik, lagi nak cantik..yang dah rare lagi nak rare...minat dan kepuasan masing-masing.
tahun lepas je dekat 300 biji viva berkumpul..bayangkanlah uols.

tapi tak semestinya kitorang jumpa time gath je..
kadang-kadang antara crew nak jumpe ajak lepak-lepak pun boleh roger-roger jugak. takde masalah.
kalau antara johor crew..nak pergi mandi-manda ke..ada yang nak BBQ ke..bole je nak buat.
hujung minggu nak lepak santai pun takde masalah.


nei la sebahagian dari kereta-kereta ahli AVLC..stakat nei ahli hampir 30 biji kereta.
ada johor crew / melaka crew / pahang, kelantan, perak, kedah, terengganu.....sabah & sarawak pun ade.

Admin untuk AVLC ade 4 orang...

Melaka - KC
Central - Qaseh Avy
Perak - Mummy Pinky
Johor - Schaz

so sape-sape pengguna viva teruatamanya perempuan yang berminat nak join..boleh PM / Whatsapp schaz 013-771 6417 atau add facebook schaz [ Shazlin Johari ]
kalau dah add tengok schaz tak approve kan uols..sila la PM schaz terlebih dahulu ye. sebab dah pernah ade kes stalker nei..tu yang susah sikit nak maen approve sebarang-sebarang je

" this is LJ official blog ♥ "

4 ulasan:

Green Farra berkata...

bestnya,, jarang ada kelab untuk gurl2 mcm ni,, selalu banyak laki,, ni khas utk gurl ja?.. menarik,, farra pon viva ja,, tp xberani nk join klab,, takut xda membr, segan la sikit,, hehehe

Teja Evalea berkata...

alaaa tak pakai viva xleh join ke?

.:: Schaz ::. berkata...

yup..nei semua gegurl je farra. kene berani la..bole kawan dgn kitorang semua. :)

.:: Schaz ::. berkata...

hehe..pun bole teja..jdik co pilot.