Udang Ketak Masak Tiram
*gambar ihsan dari google
Bahan Utama :
1 kg udang ketak
2 sudu makan sos tiram
1 atau 1/2 cawan air
garam
bahan perasa pilihan
sedikit minyak masak.
Bahan Tumis :
1 biji bawang merah besar - cincang halus
3 biji bawah putih - cincang halus
cili padi - cincang halus (ikut kepedasan nak banyak mana)
Cara-cara :
1. Panaskan minyak, masukkan bahan2 tumis..tumis sampai naek bau.
2. Masukkan udang ketak, sos tiram..kemudian gaul rata.
3. Untuk kuah, masukkan air (ikut suka banyak mana)..masukkan garam & bahan perasa pilihan.
4. Selesai untuk dihidang.
senang & mudahkan..skejap je pun dah siap masak & boleh dimakan.
Selamat mencuba uols :)
" this is LJ official blog ♥ "
Tiada ulasan:
Catat Ulasan