Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Public Transportation and Us

aku sokong ape yg dowg cakap pasal public transport..
aku sokong bukan pasal shortfilem nei dibuat oleh budak-II Johor atau lokasinye kat Johor.

secara jujurnya..dulu lepas habis keje, sebelum amek lesen...
hari2 g keje, balik keje..aku naek bas..naek bas nei seronok sebenarnye....
aku habis keje kul 6.30...keluar dari mall jalan ke bustop dah 6.45...tggu skejap, bas pun sampai..

bila dah naek bas..biasanya aku akan pkai headphone dgr lagu..duk diam2 merenung keluar jendelah..cewahhh.
time tu aku akan perasan..penunggang-II motosikal yg baru balik keje dari Singapore berpusu-II menyelit-II kat trafik light...
pernah skali masa dalam bas..aku balik keje malam..aku nampka excident yg baru blaku...sampai menyebabkan kemalangan.


public transport skarang dah senang....
naek, masuk duit dlm tabung, amek tiket..terus duk diam-II....pilih la nk depan, blakang, tengah, tepi tingkap..xde owg marah pun.
bas pun selesa..ade aircond, sejuk...yg lagi maju siap ade tv dlm bas..radio dah tentu.
pada aku nak naek bas kat JB nei senang, setiap masa ada bas..tak payah nak tunggu lama.
cakap je mane nak pergi..ade je bas lalu.

" this is LJ official blog ♥ "

2 ulasan:

ZWAN SABRI berkata...

guna pengangkutan awam menjimatkan dan dpt elak traffic jam tapi kemudahan pengangkutan awam itu sendiri haruslah dipertingkatkan supaya mesra pengguna.. :)

.:: Lynn Johari ::. berkata...

betol..dpt jimatkan kos harian, taraf hidup sekarang semakin meningkat :)