Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Cermin Tingkap Kereta Pecah

alahaiii uols...macam-macam dugaan yang melanda encik tunang sekarang nei.
hari tu time nak pergi kerja kena tahan JPJ saman no plate..siap kene pergi inspection.
bila dah pergi inspection, tinted kene kopek...melayang bayar saman RM100.

lepas tu, malam ahad tu balik open daripada open house rumah schaz..tup tup schaz dapat wasapp encik tunang hantar gambar hadiah hari jadi dye.
nak taw gambar ape???


nei haa...gambar cermin tingkap kereta belakang pecah kene besi.
bila ditanya macam mane boleh kene..encik tunang pun xtaw punca.bila tanya ada ikut belakang lori ke..dye kata takde.yang dye taw masa on the way balik..tibe-tibe ada besi melayang kene tingkap belakang.
dye berhenti jap tepi jalan..tengok cermin pecah, dye pun terus jalan balik. tak turun dari kereta.
sampai rumah cek tengok..dalam kereta takde pulak besinya.

untuk peringatan bersama..
sekiranya benda-benda macam nei terjadik..ade 2 kemungkinan sahaja.

1 - mungkin la besi tengah jalan kete ke langgar ke ape kan melanting
2 - orang baling dengan niat & tujuan jahat

betol uols..dah keluar paper pun cakap tibe-tibe cermin / body kereta kene baling batu..
ble pemandu keluar, itu jam la penyamun keluar hulur parang..kalau tak samun / bawak lari kereta laa.

schaz syak emmang tu je..mesti ade yang baling punya la. ank merompak ke menyamun..lagi pun time tu dah dekat pukul 1 pagi. pulak tu kata encik tunanng kene area Puteri Wangsa...jalan tu gelap, tepi tu maam hutan la, semak samun berbukit..ade lampu jalan pun tak hidup. jalan gelap aje.

so pada uols yang selalu memandu malam, balik lewat..kalau terjadik benda macam nei..jangan berhenti kan kete..ape lagi kalau tibe2 ade yang meluru suruh keluar kereta. macam-macam kemungkinan boleh terjadi.
seelok-eloknye terus drive cari tempat terang, ramai orang atau balai bolis terus.

apa-apa pun...syukur alhadulillah encik tunanng tak pape. selamat sampai rumah.
tak memasal pasang cermin avy pulak..untung la dapat cermin cromax tak payah tinted. tukar 4 keping skali gus. huhuu.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: