Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Langkah Kanan Beraya + Makan2

Semalam petang sebelum balik keje..
sempat la aku btaw bff aku tu nak beraya rumah dye..skali aku nak amek baju yang aku order.
dari minggu lepas aku nak raya rumah dye tak dapat2 sebab rumah aku pulak ade orang datang beraya..pulak tu bff kitorang lagi sorang pun keluar beraya.

so semalam la baru sempat..
tu pun kira langkah kanan taw uols..kebetulan kawan2 adik dye nak datang, so adelah buat makan2 sikit...


nahhh tu diaaa penuh semeja..
sate ayam & daging | laksa | nugget | cucur | buah | air 2-3 jenis | mee gado-gado

kiranye 1st time nei lah aku makan mee gado-gado...
kalau kat sini cakap mee rojak..ade yang kate mee rojak singapore...
tapi mee gado-gado bff aku nei resepi indon..ade pakai bunga kantan bagai...rasa pun lain sikit.

aku sampai rumah Suzie nei dalam pukul 7.05pm camtu la...alahaiii, naek moto dari rumah aku tak sampai 5 minit la uols. nasib tak terlepas cite Rindu Awak 200% kikikiiiii
sebelum pergi rumah Suzie, aku pergi rumah Hari dulu..beraya dulu kat rumah dye sambil2 nak tunggu minah tu siap. kebetulan mak dye pun goreng mi siam. ada orang datang raya.


nei la Hari. Hari Zahlia. nama manje gittew.
dye nei weng..haha. kepala giler2. kalau dah berjumpa..aku usik dye, dye usik aku..
lepas tu macam2 topik lah keluar.

ehhh, apasal intro lebih2 nei...
takpe, tunggu nanti aku buat entry khas tuk dye...


comel tak comel tak iols..kikiii. gler perasan.
hero aku tu pun nak selfie gak..time nei belum ade orang, kitorang tetamu 1st yang datang..

hero aku kalau dah jumpe heroin suzie..dari maen elok2 sampai boleh bergaduh nangis bagai.
budak2 biasalah.


haa..nei la heroin kecik Suzie, Auni namanya..ligat dye bukan maen.
panjat sana panjat sini macam hero..tahan mata 1 hari tak tido taw uols. semangat.
yang belakang tu bukan Suzie..tulah adik dye, Ayu sleeping...kikikiii.
gambar Suzie takde sebab tuan rumah tengah sibuk melayan tetamu.

tema merah uols...
kenelah ngan rumah pun, merah hitam...hehe.

bile perut dah kenyang..
tetamu pun makin ramai..maka kami pun beransur pulang.

sebelum tu sempat mak suzie tegur : cepatnye nak balik?

alahaiii makcik, stakat rumah Suzie nei..esok2 pun boleh raya lagi 3-4 round..hehee.
hari biasa pun aku rajin datang..mana taknya, aku dengan Suzie partner jual baju. gittew.

pssstt : uols nak tengok tak baju yang aku order tu, cantik taw....tunggu hari isnin aku update. baju tu aku nak pakai hari sabtu, sebab ade wedding kat kluang. daaaa.

" this is LJ official blog ♥ "

2 ulasan:

Normi Nieza berkata...

alhamdulillah..

Cik Mimie berkata...

Wah, ada sate..laksa..sedapnye.. :)