Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Salah ke pakai hitam putih?

hari nei, Jumaat | 22.8.2014
dikatakan hari berkabung seluruh negara..kerana hari nei la ketibaan mangsa-mangsa MH17 sampai dengan selamatnye.

Al-fatihah untuk semua mangsa MH17 serta MH370..tak lupa juga kepada mereka yang telah kemballi mengadap ilahi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tadi pagi..aku sampai je bangunan opis..macam biasalah aku cek surat kat peti.
saing2 aku ade 1 kakak tu pakai jubah hitam. ade pulak pakcik guard 2 orang duduk kat meja belakang tu.

"ehh, hari nei kene pakai hitam ea."

"oh, berkabung. yela lupa. " sampuk pakcik guard yang 1 lagi tu.

aku nei..memang dah cadang nak pakai dress nei ari nei (jumaat).
biasanya hari isnin-rabu, aku pakai casual..jean, tshirt, cardigant..kemeja. khamis-jumaat, aku akan pakai dress, baju kurung ke...dress aku pulak ntah kenape banyak hitam, hitam putih..yang kaler2 ade tak banyak.

so, aku sajelah post kat moment...


good morning,, (picture hitam putih sebab aku amek gambar intagram)

sekali ade la pulak yang komen..cakap pasal hukum hakam berkabung bagai.
then pertikaikan pakai hitam. annoying.

hello ustazah ustaz fb/wechat..
lain kali bagi salam dulu. baru boleh tegur. bukan maen terjah masuk rumah orang pakai kasut.
kalau tak berkabung pun..aku memang nak pakai camnei. pergi raya rumah orang pun aku pakai dress nei. sebab aku suke. bezanye aku pakai baju yang sama. tudung lain2 je.
takde pun aku letak capsyen "berkabung"
habis law aku hari2 pakai baju hitam ke..memang kene judge aku berkabung ea. camtu ke?
kalau amek gambar then edit hitam putih pun salah ea? memang patut kene sound ea?

annoying !

aku tengok ramai je selfie up gambar kat fb tu..siap dengan capsyen "berkabung"  bagai..lagi ntah ape.
takde pulak yang nak kondem.
siap ade satu status tu camnei "solat 5 waktu tu penuh ke? jangan asik nak pray sana pray sini." haaa..ko rasa???
aku memang orang yang paling malas nak like & komen la. baca scroll, scroll & scroll.

ko beli paper harini?
ade kaler-kaler tak? muka depan semua hitam putih kan.
be matured la.

" this is LJ official blog ♥ "

4 ulasan:

aryan azra berkata...

betul tu..kalu akak hari jumaat memang pakai jubah hitam, itu tak bermakna kita berkabung..lain la kalau kita dah ckp aku berkabung ni..

✿ pink velvet ✿ berkata...

asalkan kite masih d landasan ISLAM, x salah pon rasenyer kan

Ana Lee berkata...

xpatut dorg buat camtuu.. betul kata akak scha tuu.

Ying Jeffrey berkata...

Orang tetap akan judge, dan cari kesalahan orang lain, no matter what. Kita tak boleh buat apa. The only thing we can do is, ignore and be strong :)