Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Versatil Blogger Award : & Fakta Tentang Schaz


Firstly thanx untuk YING yang sudi tag schaz untuk segmen Versatil Blogger Award.
macam versatil la sangat blog schaz nei kan uols...hehe.

hmmm..ape 7 fakta tentang schaz ea..

1. Anak Sulong
schaz anak sulong dari 3 beradik. adik beradik schaz semua perempuan.

2. Sombong
haa..yang nei bukan aku cakap. tapi kawan-kawan aku cakap. diorang semua cakap, aku nei nampak sombong. tapi bila dah kenal..kena dengan rentaknya..everything's fine.
tapi nak kata aku peramah tak jugak. sebab aku nei pendiam. dari zaman sekolah kalau mak aku amek report kad..cikgu mesti komen "anak puan pendiam dalam kelas".

3. Kereta
hobi & minat aku lebih tertumpu kepada kereta berbanding benda lain. takde kereta patah kaki oOoo..hehe. mana2 ade event berkaitan kereta mesti schaz join..kalau tak join pun mesti pergi tengok punya.

4. Bahasa
aku boleh bertutur dalam bahasa melayu, english & chinese. sebab aku sekolah cina dari tadika sampai darjah 6. masuk menegah aku dah sekolah melayu semula. bila dah masuk sekolah melayu..cikgu suruh pergi makmal..aku tak taw makmal tu ape. hahaa. tapi rata-rata kawan aku cakap aku pelat. dan...bila bab mengira je mesti guna bahasa cina. nak suruh aku baca sifir dalam bahasa melayu? memang fail la haiiii.

5. Handbag
aku sangat obses dengan handbag. pantang aku nampak ade handbag baru..mesti nak beli..kalau tak balik nanti mesti terbayang-bayang je..tu kalau aku sangat berkenan la. mak aku sampai cakap "ko dah boleh buka muzium handbag" hehee. tunang aku pun sampai cakap "mama dah banyak handbag. bukan pakai lama pun." memang la aku tak pakai lama..sebab aku pakai tukar-tukar. fevret brand aku FR.

6. Kaki Rayap / Kaki Jalan
aku memang kuat berjalan..takdelah sampai tak duduk rumah langsung. hehe.
stakat melaka tu..aku boleh balik hari je. kalau aku ade naek yong peng ke..muar ke..batu pahat ke..mesti singgah air hitam. bukan beli barang pun..saja singgah nak berjalan. tak kira la mana-mana aku pergi pun..mesti ade je tempat nak singgah. kalau aku buka mulut je, mesti encik tunang cakap "haa..ape lagi dye nak tu?" hehee..api selalunya ak mengecewakan.

7. Kaki Makan
yeahhhh, aku memang kaki makan. selalu search google la, fb la, blog la..untuk taw tempat-tempat makan best yang aku belum pernah try. hehe. tak kisah la..western ke, makanan kampung ke..semua aku makan je. all time fevret foof aku..soto.

sekian. 


oke..sekarang nei schaz kene tag 15 orang blogger..dan blogger yang schaz tag kene buat semula apa yang schaz buat.


" this is LJ official blog ♥ "

4 ulasan:

Miss Fatyn berkata...

Alamak. Sudah di tag oleh ying jgak lah. Dah jwab.he he. Pape pun. Thanks

Ana Lee berkata...

wahh .. terimakasih akak xD

camna nak buat nihh . hehe

Liyana Lunia. berkata...

wah kene tag! insyaAllah ada masa nnt kita buat hiks

nurul hidayah berkata...

Wah thanks sudi tag Dayah tapi Dayah dah buat just banner ja lain . Rasanya sama ja syaratnya . Takpa nanti Dayah edit entry ni eh :D
http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2014/08/7-things-about-nurul-hidayah-nhj.html