Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Johor : Intro - Tempat Jalan Best.

thanx untuk blogger Nad dari selangor yang sudi singgah blogwalking dekat blog schaz nei.
haa, singgah tu ade menabung sekali tak? hehe..acah je.

oke..schaz tertarik sbenarnye dengan entry Jalan Jalan ke Johor ! dari Nad nei.
kalau tengok dalam wish list Nad..hampir semua tempat Nad dapat pergi..kecuali JOHO & Tasik Biru.

JOHO
#Love # Trust #Respect
kalau uols tahu Restoran Singgah Selalu dekat bandar JB..korang mesti tahu JOHO. sebabnya JOHO nei sebelah je dengan RSS..dipisahkan dengan 1 lorong kecik je.
apa yang best nye JOHO nei..diorang ade jual macam-macam merchandise.

oke, sembang kencang pun tak guna kalau takde gambar. senang citer korang bukak google type je keywords "JOHO"  macam-macam la keluar. kalau stakat sticker bulat johor tu, majoriti semua ada kottt.
meh aku blanjerrrr skeping.

[gambar ihsan google]

Country Garden Danga Bay
Country Garden nei, baru je lagi, masih dalam pembinaan..tapi dah dibuka untuk orang ramai.
Tempat best tepi laut, pantai best..huhu. acah-acah overseas. gittew.
Kalau weekend je kot tak silap aku, korang boleh masuk show room untuk tengok dekorasi yang cantik2 & posing2. Tak payah bayar pun datang sini. Tapi bab parking ade sesak sikit la.

dulu sebelum wujudnye Contry Garden..tempat nei dikenali sebagai Lagoon Puteri..ade kolam kecik budak-budak mandi open air. lepas tu tutup, jadik pulak straits view..ade rumah limas. tempat makan pun best.

oke macam biasa, aku blanjer skeping..

[gambar ihsan google]

amacam..best kan. view memang cantik la kalau amek gambar petang-petang.
bab pools tu..aku tak sure sape yang boleh mandi.
haa..tunggu apa lagi..mai mai datang jalan-jalan..selfie sebanyak mana yg boleh. hehe.

Tasik Biru
tasik nei terletaknye dekat sri alam..dorang kate dekat-dekat dengan UniKL / MRSM JB. berdepan je katanya tapi agak terselindung.
dekat je dengan rumah aku, naek kereta dalam 10-15 minit sampai. tu pun aku tak pernah datang. taw pun dari member aku, dye post gambar dekat fb.
sejarah tasik nei, diorang cakap bekas lombong tinggal, ade yang kata bekas tapak pembangunan, ade jugak yang cakap kawasan tadahan air hujan..mana 1 yang betol wallahualam.
tapi air kat tasik nei memang kaler biru.

[gambar ihsan google]

oke..actualy banyak lagi tempat best.
tapi kang kalau aku preview semua...3 hari 3 malam tak habis baca.
so nanti ada masa aku citer pasal tempat lain pulak ye.
hehe.

" this is LJ official blog ♥ "

4 ulasan:

Mila Hilas berkata...

husband sy suka sgt beli kt joho tu..skrg dh ada baju, topi dan wallet..adeii..

.:: Schaz ::. berkata...

skarang dah ada macam-macam Mila Hilas. yang best nye limited. boleh buat collection.hehe

Nadratul Syazwana berkata...

Schaz!! Awhhh maybe next year datang Johor lagi nak pergi tempat tempat yang Schaz list! Wuaaa nak pergi

.:: Schaz ::. berkata...

next time turun johor lama sikit nad,,baru puas berjalan. hehe.