Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Menabung Dekat Public Phone

Masing-masing mesti ade kenangan cinta monyetkan..
time tu rasa dunia macam syurga..dunia kite yang punya..hahaa. adoiiii, bile ingat balik kelakar.
tapi tulah happy moment's yg buat kite..time duduk-duduk senyum sorang-sorang, tergelak sendiri..aptb.

aku nei takdelah sangat cinta monyet...
tapi zaman skolah dulu memang slalu kene kacau..alaa, budak-budak satu bas jugak yang kacau.
kenangan manis tu semua. aku rasa macam nak putar balik je masa lalu.

time bercinta lak...maklum lah, time tu baru tingkatan 2..
bercinta jumpe sorok-sorok. padahal duduk setaman. dating petang-petang, malu-malu time tu. hahaa.
ingat lagi aku time tu.

lepas tu, jalan kaki naek atas..pergi public phone..tapi bukan aku la. biasanya teman kawan aku.
aku kalau nak gayut, pakai tepon rumah je...tapi takdelah gayut lama-lama.
bila call kene mak or bapak dye angkat..start la gelabah. hahaa.

tu orang cakap..seminggu simpan syilling, dah banyak pergi public phone menabung.
skang public phone tu pun dah tak wujud.
nak nampak public phone pun susah skarang nei....semua dah mampu pakai handphone toup je.
xde bateri? tak susah..powerbank ade, takpun pergi jelah kedai tepon..cakap nak charges hp..sejam RM2.
senang kan....

haishhh....alangkah untungnya kalau mesin masa doraemon betul-betul wujud.

haaa, korang..kalau nak tersenyum-senyum mengimbau kenangan...serius rinduuuuu.
tengok laa video pendek nei....

-------> Kenangan Cinta Monyet

" this is LJ official blog ♥ "

7 ulasan:

Cik Fafa berkata...

cik fafa dulu pun selalu menabung kat public phone jugak. tapi untuk call mak sebab masa tu stay asrama. hehe

Amy J berkata...

saya pun pernah bergayut gak tapi dengan siapa entah. saya pun x kenal. haha.. dia main tembak je kol. lagipun dulu x matang kan. haha...

but so far, saya x pernah ada cinta monyet ni..

.:: Schaz ::. berkata...

owhh yela cik fafa..duk asrama rindu family.

.:: Schaz ::. berkata...

hahaa..haah,kadang2 maen kampung chat,,tukar no fon, lepas tu g public call.

Nafira usof berkata...

Best lah video yang schaz share kat hujung n3 nih. tersengeh2 sis nengok video tuh. hehehehe.
kalo kenang balik kesah2 cinta monyet nih memang klakar kan.. rasa nak tampo2 jer diri sendirik.. muahahahaha.

salam kenal dari sis yer~

.:: Schaz ::. berkata...

hehe..taw xpe sis. memang kalau di imbas-imbas balik..rasa kelakar.

Hikayat Seorang Budak berkata...

Hehe. Rindu nak jumpa public phone. Skrg mcm dah takde