Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Selesai Sudah Majlis Resepsi 28.2.2015

Dua Puluh Lapan Februari
-selesai sudah majlis bertandang aku dengan rumah keluarga suami.

Last-last pukul 1.30 petang jugak gerak dari rumah aku..
konvoi dengan budak-budak viva communiti aku..campur sedara-mara, adelah dekat 20 biji jugak.


nei time kat rumah aku, pengantin dah siap-siap tunggu masa nak gerak je.
laki aku request nak pakai kot katanya...tak dapat kot putih, kot hitam pun jadik laa..
aku memang fevret kaler hijau..awal-awal dah request nak baju kaler emerald green, tak kira carik jugak sampai dapat...huhu.


sempat selfie satu kali dulu dalam kereta, on the way time nei..hehee.
"awak, kita nak request make up mata macam arab bole?" hehehe..sebab aku suke tengok pengantin mata galak macam arab punya solekan.


dah sampai, time nei nak berarak..
nampak tu kumpulan kompang dah standby lama...pink sehhhh.


lepas je berarak kitorang terus direct masuk dalam ruma bersanding..
sebab aku amek mini pelamin so sangat tak sesuai nak letak luar bawah khemah..
masa masuk rumah tu, terkejut jugak aku tengok apsal ade gong bagai dalam rumah...rupa-rupanya masa pengantin sanding siap ade tarian silat bagai..dengan muzik gamelan...
lama jugak time nei, adelah dalam 15-30 minit kitorang duduk tengok persembahan.

lepas habis je persembahan..terus kitorang keluar makan pulak.
time makan pun ade persembahan gak..maen kompang siap menari siap nyanyi...
sampai dah habis makan, persembahan tak habis lagi..hehe.


gambar makan aku takde. law ade pun dekat photographer aku..
nei gambar potong pulut kuning..takde kek pengantin. pulut kuning pun mak mentua aku yang buat sendiri. adik ipar aku yang tolong hias.


nei semua geng-geng viva. dari Melaka, KL, Nilai..jauh-jauh taw diorang datang.
aku dah sediakan homestay tuk diorang.

kalau nak ikutkan, time aku habis je makan..dah bangun berdiri...
semua serbu meja pengantin...habis buah diorang makan. hahahaaa. tu normal uolsss...mana-mana majlis pun diorang maen langgar je.


pasangan yang depan aku tu baru jugak bape minggu tunang..tahun depan langsung lettew.
tak sabar pulak nak makan nasi minyak diorang. hehe.

oke la..sampai sini saje aku share gambar ye.
actually gambar banyak giler..tapi semua dalam hp & dekat photographer aku.
yang aku share nei semua..mane yang aku or member2 aku up dekat FB..aku tinggal save je masuk blog. hehe.

follow ler instagram aku "schazjohari" kalau nak usha gambar-gambar lain ye :)

" this is LJ official blog ♥ "

1 ulasan:

Normi Nieza berkata...

meriahnya..:)