Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Santai BBQ Mini TT - Balau | EVAC

Ahad lepas club aku ade buat xtvt santai kat Tanjung Balau..

macam biasalah..janji kumpul kat petronas PG kul 7...
aku yang keluar lambat dekat pukul 7.45 pagi pun still jadik orang 1st yang sampai...
skali lepas tu hujan pulak...lebat leh tahan gak.
dok wasap2 member keje kapal..dengan penuh confident dye up kat aku gambar kaji cuaca - Balau tak hujan.
tapi memang betol pun..are PG je hujan. terbaiklahhh.

dah laa malam tu aku aku lincah pergi pasar borong pandan beli ayam 4 ekor, udang..singgah lak rumah member amek tempat BBQ.
janji nak carik aku pukul 10 malam..skali aku yang kene datang rumah dye. grrrr...
tapi takpe..permintaan aku nak minum hot milo ditunaikan.hahaa.
siap kunci gate tak bagi aku balik.

sampai je rumah dah 2 pagi..lincah cuci ayam..
pukul 4 pagi jugaklah aku tido...giler!
pagi2 subuh aku dah bangun...buat marinate bagai, terus gaul. perap skejap pun jadik laa..ade jugak rasa.
family aku lak tengah bersiap2 nak g Nilai antar adik aku yg dah habis cuti sem.

sori la uols...
aku nak up pic ayam yg aku perap hasil air tangan aku tu..tapi pict nye tanak masuk lak.
yang penting..habis oke.hahaa.


time nei kat tol Cahaya Baru..kumpul dulu.

sebab aku taw jalan kan..boleh la aku ek time nei.
jangan macam nk g Nusajaya ikut jalan belakang..pehh, masing2 kemaen laju..aku tertinggal kat belakang sampai salah simpang..hahaaa..last2 semua tunggu aku tepi jalan.

time nei memang laju laa...
dah marshall laju..aku follow la dengan AVS hitam tu..serius, yang laen tertinggal kat belakang..sampai diorang call marshall suh slow cket.
bayangkan, sepanjang jalan..kitowang 3 biji je kat depan...aku tgk side mirror tak nampak langsung kelibat yang laen termasuk leader aku.hahaa.


time nei baru sampai...
budak2 nei bising tertinggal kat belakang...
bak kata owner Viva Oren : "pehh, 3 biji laju kat depan..tak tekejar kitowang. semua tertinggal."


masing2 tangan penuh termasuk aku..
nampak tak ayam aku dalam periuk tu??? hahaa..nak jugak tunjuk.
thanx la yang sponser air Drive tu..masing2 lepas tu dibawah pengaruh Drive.haha.

leader aku : terima kasih Shazlin sponser ayam...

alaa, apelah sangat..aku bukan jenis berkira pun..nak makan tak baek kedekut2.
lagipun payment aku baru masuk.hehee.
haa..jangan cakap aku nak menunjuk lakk..aku memang baek hati. kehkehkeh.


sampai2 haruslah setting barangkan..

anak aku takyah cakap laa...dah excited g maen pasir pun...
teruja giler hero tu nak mandi laut...nasib baek ramai yang rajin melayan..
terutamanya Kecik & Mai..aman aku mandi.haha. bole lah terlupa nak bawak boya dye...huhuu.


merehatkan diri dulu..yang mana nak mandi gi tukar baju seluar..
aku tinggal tukar tshirt jek..tak susah pun. dah standby awal2..ehh, pagi aku mandi ea kat rumah.


yess..bila perempuan pergi mandi, tugas lelaki la hidupkan bara & bakar ayam...

memang seronok la dapat mandi 2 round..siap maen rebut2 bola...
naek darat je makaan dah siap...tinggal makan jek.
cuma..tangan aku ade kesan lecur cket kene minyak panas time aku goreng udang..
yang lain..hmmm, menjerit lebih..last2 blah g mandi..bukan nak cakap la, nampak sangat....


so event santai kali nei aku sangat puas hati..walaupun muka2 baru..
semua jenis satu kepala..boleh layan.

#uittt..nanti aku update lagi pasal Mini TT PD tu..hehee.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: