Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Penghujung Selatan Tanah Besar Asia

cuti raya cina aku tak kemana pun..duduk rumah je.
padahal aku dah cuti dulu sebelum CNY, maklumlah demam..
nak ke klinik..sumpah badan aku lemah, nak drive pun tak larat..
terpaksalah cinta hati amek half day bawa aku ke klinik..kene pulak amek darah bagai.huhuuu.

dipesan suruh berehat je kat rumah...

bayangkan aku MC dari hari isnin sampai khamis, jumaat sabtu  CNY sampai aku naek keje hari isnin..
cuma hari Ahad tu jela aku berjalan sampai ke pontian sana..badan dah rasa sihat sikit.
kali nei kasi jalan luar kawasan lak, nak tengok keindahan alam semula jadi katanya..heheeee.


nak kata jauh 45 minit je dari JB..
maklumlah, skarang ikut higway je..takyah susah2 nak tempuh jalan jem bagai..


nahhh, aku nei namanye je kampung kat Pontian..tapi belum pernah masuk sini..
stakat jalan2 kat luar jelaaa..hehee.

bayaran masuk adelah RM5 satu kepala..murah je kan..
anak aku masuk free..
so pada korang yang nak berjalan tapi bajet kecik & tanak jalan jauh, boleh la datang ke Tangjung Piai Pontian..kat sini ade homestay gak..


sea side...lama tak lepak tepi laut cenggini.


comel tak aku, hehee..
nei la pic aku rasa cover paling comel..malu i tawww.
kikikiiiiii.


oke, nei photo paling gedik aku rasa..hahahaaa.

sepanjang jalan kat laluan kayu tu..
adelah papan tanda jenis2 pokok la..bunga laa...
lepastu korang leh nampak siput sedut, burongan, siput timba, lokan, monyet, ikan belacak, ketam batu...


nampak tak nampak tak "kawasan siput burongan"
siput nei law masak, makan..sedapppp....

sempat aku singgah kukup skejap cuci mata...

balik tu singgah tambak Pontian makan malam dulu..
lepak ngan member aku yang kebetulan sorang balik Pontian, sorang lagi balik Batu Pahat..
lepas makan singgah funfair lak....wahhhhh, seronok gittew.


memang seronok la hero nei dapat maen..
aku pun seronok gak tengok cinta hati maen..
dapat la bawak balik 1 hello kitty besar, 2 patung kecik...

sampai JB stengah jam je..jalan pulak kat pasar karat..
baru balik rumah..esok dah naek keje..baraiiii.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: