Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Blajar Masak Resepi Mudah Mak Mentua

sejak2 bulan puasa nei, hujung minggu je aku rajin tido rumah tunang aku..lagi pun tunang aku duduk dengan family. suke la hero kecik tu..sebab bila kat rumah mak mentua aku, ramai yg rajin melayan.

aku nei nak katakan pandai masak, memang pandai pun..sedap pun boleh tahan. cewahhh...puji diri sendiri la kan..tekak pun sendiri makan. law tanya hero aku, memang sedappp jela jawapnya.
dah puas kecik2 maen masak2 kat kampung, siap pakai api betol2..lepas tu kampung aku tanah gambut..tanah belakang lak luas, banyak pokok buah..parit / tali air pun sebelah je...memang sakan la.
puas zaman kanak2 aku.
kalau bab tahap kerajinan..bahan2 cukup, aku rajin la nak masak..law bahan tak cukup, lepas tu aku nak kene keluar lagi carik bahan..memang malas la jawapnye.

aku pun takde la susah2 blaja masak - kasi mantap lagi skill memasak aku.
aku duduk dapur, jadik tukang kacau lepas tu tengok la bahan apa mak mentua aku masukkan. mudahkan.
tak pun..mak mentua aku btaw bahan apa sekian2 nak guna..lepas tu aku masak. dah siap-hidang.

tunggu next entry aku share antara resepi mudah mak mentua aku, tak susah pun sbenarnya..

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: