Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

16/8/2014 - BBQ Raya Geng Viva + Pesta Tepung

masih lagi story pasal 16/8/2014..cite makan2 tak habis lagi...
camne aku nak kurus camnei..asik makan je, badan makin naek..huhuu.


yang nei special sikit..
sebab BBQ raya khas tuk geng viva kitorang je...
lagipun kawasan rumah dye strategik..sebab corner lot hujung jalan mati. tak kacau orang. hehe.
planning nak buat BBQ kat rumah dye memang dari sebelum raya lagi..start2 puasa je dah bincang.


haa..tu dye, boleh tahan banyak jugak member aku sediakan makanan...
air sirap | air teh | popia goreng | mi siam goreng | buah lnngsat | jagung bakar | ayam bakar | kuih raya | sosej
kat sini baru betol2 makan..tempat lain tadi semua jamah2 aje. hehe.
masa aku tengok buah langsat tu..teringat aku gambar viral bebola ular kat facebook. hahahaa. choiiii.


sesi membakar ayam, sosej & jagung...nyummyyy.


sambil makan sambil membakar..baru la panas-panas katanya...


sempat gegurl selfie dulu...nyibuk je hero tu, pantang orang nak ambil gambar. ade je dye nak nyelit.
tu pun sebab diri atas kerusi..kalau tidak memang tak dapat la nak interframe. hahaa.

agak2 dah habis makan..perut dah kenyang..sambung berborak2..
planning pun berjalan...

sebenarnye nak kenekan 5 orang..2 orang befday bulan 7, 3 orang bulan 8...
tapi 2 orang tak dapat join..sorang balik kampung adehal, sorang lagi mabuk..pregnant. hehe. tu pun malam tu kitorang dapat taw sebab husband dye datang sorang jek.

tukang beli tepung : tunang aku.

saje aku suruh beli 3 paket..ikutkan dye nak beli 2 je..sebab dye tak taw aku nak kenekan dye skali, dye beli jugak 3 paket. walaupun befday dye minggu depan. dye bajet dye kene hujung bulan. takde maknanye.


nei acara acah-acah selfie..
sebab nak bagi diorang tengok depan...tak taw kat blakang kete tu ade 2-3 orang tengah standby.

sebelum tu sempat tunang aku tanya : mama dah bawak kuar tepung belum?

dah aku jawap, diorang tengah standby...tak taw dye pun bakal kene skali.
tapi disebabkan hero tu tunang aku dukung..aku pun konon2lah... "meh cuk dekat mama"  maka hero pun berganti tangan.

so hasilnye, 3 orang jelah mangsa malam tu..



hehe..sorang lagi tak dapat nak amek gambar.
dah kene tepung kene air sirap pulak encik tunang tu...hahahaa.

tunggu, aku ade special planning lagi tuk dye. idea dah ade. tinggal nak jalankan aje.
sebab time befday aku..kaw2 dye kenakan...siap air sotong, kepah sebab kitorang gi camping time tu.
aku belum dapat mandikan tepung dekatencik tunang tu dengan tangan aku sendiri..

tungguuuuu.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: