Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Request Air Tangan

Tunang aku nei kalau bab2 request me-request nei boleh tahan jugak...
time nak on the way balik malam minggu tu..5 minit lagi nak sampai rumah, sempat lagi....

dye : esok bekal papa tanak mak masak ea..papa nak mama masak.

elehhh, bukan aku tak taw..alasan nak suh aku bangun pagi...
makanya, pukul 8.30am aku dah bangun....kebetulan pulak M.I.L tak masak sebab semua nak keluar beraya. biasanya pagi2 lagi M.I.L dah masak siap2kan bekal tunang aku, hehhh..macam taw2 je aku nak masak pagi tu...
aku pun terus siap2 amek kunci kete encik tunang yang tengah sedap tido tu...nak pergilah kedai.
sampai2 ade pasar tani pulak....oke lettew.

beli punye beli, pilih punye pilih...

haaa, tu dia...tengah2 masak....datang encik tunang, acah2 tanya "masak ape mok?"  grrrrr
tu pun lepas kene kacau dengan aku 3-4 kali..takde maknanye aku nak bagi dye sedap2 tido...hahahaa.


haa nampak tu nampak tu...bau semerbak.


salah satu fevret aku nei...sambal telur puyuh. hehe.

dye : mane mama dapat telur puyuh nei? mama pergi pasar tani ea?

hehee..memang pun. tengah2 pilih sayur ternampak pulak telur puyuh, tu aku terus je beli...
cadang nak masak sayuir campur cendawan, cendawan pulak takda....nampak kobis, aku terus jela beli sebiji..sampai rumah, dalam hati tengah masak - alahaiiii taw beli kacang panjang je...

hasilnye...taraaaa


siap dah lauk aku untuk bekal encik tunang bawak pergi kerja...
asam pedas ayam | sayur kobis goreng | sambal telur puyuh | nasi putih | air kopi o kaw

saje aku bawakkan banyak, sebab 2 orang punya makan termasuk aku dengan hero kecik tu...

" this is LJ official blog ♥ "

6 ulasan:

Oh Fiona berkata...

wahh..sedap..untung incik tunang :P

Ayuni Sara berkata...

terliuqnya tengok...btw TQ follow. da follow awk :D

Nurul berkata...

Alamak, sedap2 ni... :)

.:: Schaz ::. berkata...

encik tunang memang untung je Fiona. hehe.

.:: Schaz ::. berkata...

terliur takpe..jangan ngences Ayuni Sara. hehe. >.<

.:: Schaz ::. berkata...

Sedap2..boleh try masak sdiri Nurul. :)