Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Tutorial & Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp.

Percaya atau tak kita sebagai blogger boleh buat duit lebih dengan ChurpChurp selain Nuffnang.
Caranya senang je uols...

Hanya perlu daftar dulu dengan ChurpChup. Jom follow step yang Schaz nak ajar nei.

1. Log In www.churpchurp.com mana yang ada twitter tu, boleh je nak log in guna twitter. Tapi pada siapa yang takde twitter macam Schaz nei haa...Sign Up je dulu keyh.

2. Sekarang nei lah rupa baru ChurpChurp bila korang dah log in..


kat atas tu ade 4 jenis Rewards yang korang boleh share...share dekat FB boleh, Twitter atau Instagram.

Skang Schaz nak kongsi tutorial camne nak letak iklan ChurpChurp dekat blog..untuk memudahkan uols menjana pendapat lebih hanya dengan 1 click. hehe.
Cewahhh, macam pandai je nak ber-tutorial bagai nei. Padahal tak pernah pun share pape tuto sebelum nei.


haa..nampak tak uols ade 2 iklan churpchurp dekat blog schaz...
tu burung bukan sebarang burung taw..tu burung biru bawak rezeki lebih. hehe.
jangan lupa click-click ye uols.

Read More......


oke jom. banyak sangat membebel dah. kering tekak. hehe.

1. pergi dekat DASHBOARD > DESIGN > ADD GADJET > ADD HTML/JAVA

2. copy paste cording dekat bawah nei...


LINK IKLAN CHURP CHURP"target="_blank">LINK GAMBAR IKLAN CHURP CHURP" width="80" height="80" />


3. Pergi dekat REWARDS click EARN MORE, macam dalam gambar bawah nei.


4. Lepas tu COPY LINK IKLAN CHURP CHURP, macam dalam gambar bawah nei.


5. LINK IKLAN CHURP CHURP tadi yang aku suruh copy tu..korang paste la dekat cording yang aku bagi tu. Dekat tulisan kaler biru.

6. Korang google la gambar apa pun yang korang nak letak / yang berkaitan dengan iklan tu. Then RIGHT CLICK > COPY LINK GAMBAR..paste kan dekat tulisan cording yang warna hijau tu.

7. SAVE.

Lepas tu korang try la preview, tengok jadik tak. Insya Allah jadik nye. Selamat mencuba !

" this is LJ official blog ♥ "

2 ulasan:

Yatty berkata...

Tq for info dear..nak try ni..

.:: Schaz ::. berkata...

welcome.