Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Tak Ada Hati.

Aku cuma nak bagitaw..
Makin lama maki takde hati nak kerja dekat sini..

Interview janji bagi gaji dalam masa 1hb - 5hb..
lepas tu..1st gaji je aku dapat 5hb..2nd, 3rd gaji pun sama...kalau 5hb tu jatuh hari Jumaat..jawapnya memang hari Isnin baru aku terima cheque.
cheque taw ols..nak tunggu clear je dah 3 hari...kadang-kadang minggu ke-dua baru aku merasa.

tak pikir agaknya pekeje dye nei ade hutang ke x, ada tanggungan ke x...
aihhh ingat aku makan pasir gaknye.
kereta tak payah isi minyak, tak payah service. belum in case kereta rosak, tayar pancit...
ingat telefon aku tak payah bayar bil..

nampak sangat tak jaga kebajikan pekerja.
dah la EPF & Socso xde. cuti semua unpaid leave.

apa ingat aku anak raja ke??? duit berkepuk dalam bank.
keje suke-suke.
macam tu baek aku duk rumah goyang kaki je.

Alhamdulillah bisnes online aku still jalan macam biasa.
adalah juga tambah-tambah sementara nak tunggu gaji.

lepas je kahwen. tahun depan memang aku quit.
ko offer aku naek gaji pun. jangan harap aku akan terpedaya.

" this is LJ official blog ♥ "

3 ulasan:

Farida Badaruddin berkata...

dah xde epf n socso tu patut report kt pejabat buruh.
kene tindas mcm ni mmg xpatut lah.

Bbwana adienia berkata...

Jemput join Ga wana ya..:)

Nadratul Syazwana berkata...

Susah la kalau camtu kak Schaz. Memang patut berenti je, kadang dengar kita nak berenti baru diorang gelabah sikit