Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Details Scammer Part 1.

Hari nei aku nak share details scammer yang bernama Myra nei. Aku start Part 1 dulu.
kang aku tulis panjang-panjang jenuh korang nak baca. Nanti aku sambung past 2 pulak. hehe.


kasi cam betol-betol muka ppuan nei.
Memang perempuan nei kaki penipu. Sampai orang menyumpah dye nei beti** sun*** makan duit haram.
bukan masalah aku nak aib kan dye..tapi masalah ppuan nei tak serik-serik.

Kisahnya dulu masa duduk semenanjung dah memang pernah buat hal. Menipu orang jugak. Sama macam skang kes jual barang jugak. Bila muka & nama dye naek dekat group SCAMMER / BLACKLIST, dye slow. hilang kejap dalam 4-5 bulan. Sekarang dye muncul balik buat hal, pakai akaun fb baru..tapi nama yg sama.

Aku join dropship dye sebab aku nampak post dye tengah carik dropship masa tu dekat group Dropship Online. Jadiknye aku pun tinggalkan laa fon number dekat komen post tu. Bila dye dah add..aku tengok oke je agent2 dalam tu yang berurusan dengan dye. Beli barang, barang sampai semua.
lagipun barang2 dye jual boleh tahan murah-murah, dye cakap direct supplier. ada dress, skirt, baju biasa2, tshirt, seluar, toys lampu-lampu, bantal, hello kitty punye pinggan mangkuk, tilam kekabu besar....pendek kata semua ada. kasut pre-order pun banyak. harga memang lebih murah daripada dropship lain.

3-4 bulan aku join dropship dye, aku belum pernah jual pape lagi.. sampailah dye offer 1 set kimono sequin + skirt songket inspired tu RM60 je 1 set.
so aku pun promote la dekat wall fb aku..aku jual RM75 je...tu pun law orang nak kurang aku tolak la RM70. untung tak banyak mana pun..jadik la RM10-15 gittew.

giler ko..set kimono baru-baru keluar tak cam mahal lak kan...harga cecah RM80-150 taw.
kalau beli asing je pun..baju saja dekat RM40-60..belum kain lagi.
jadik bile dye offer kimono siap tangan sequin bagai, siap dapat brooch, siap yang jenis pattern loose RM60 je..tu yang ramai order sampai 10 pasang sorang. nasib baek laa aku nei 1 pasang je order. ada sorang lagi nak order tapi tak sempat.

tu laa sekali, kiranya 1st time aku order dengan dye baju kimono tu..kawan kerja aku dulu jugak yang order. bayangkan 27/11/2014 aku bank in dekat dye..sampai 10/12/2014 masih tak dapat pape parcel lagi. jangan kata barang, tracking number pun takde.

lepas tu, aku pun start la telegram admin secara personal..aku tengok admin tu tak on9, maknanye telegram aku tu tak sampai dekat dye. lepas tu aku tengok lak last seen whatsapp admin tu..huihhh, lama dah tak on whatsapp.
aku pun tanya la dalam group pasal admin tu..minta skali no lain kot ada yg taw.
skali ade sorang akak tu pun sama, carik admin jugak. aku pun try PM dekat fb admin tu pulak. takde respond langsung.

muncul la 2-3 orang dalam group tu yang back up admin...
diorang cakap, admin ada emergency case, skang ada kat pendalaman..ade yg cakap liner susah dapat la, supplier buat hal.

tup tup skang yang back up admin tu pun, sama2 terkena jugak. duit lesap barang tak sampai. order pulak kasut pre-order yang konon-konon 2 minggu lagi baru sampai. hmmmm.
tu aku cakap, tak guna nak back up admin tu sebab aku dah nampak permainan dye. ada sorang akak yang duit lesap sampai RM600 tu rajin chat dengan aku. jadik aku taw la..

admin nei pandai. dye baek dengan 2-3 orang dalam group tu. citer masalah dye la, slalu borak-borak la, amek berat..tu semua nak bagi orang percaya dye. jadiknye bila aku dengan 2-3 orang akak-akak tadi cakap admin tu makan duit. diorang nei tukang back up.

kesimpulannya sekarang, diorang pulak cakap menyesal percaya admin tu.
panjang berjela kan ulasan aku...saja nak bagi korang paham. tunggu sambung part 2 pulak.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: