Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Pisang Goreng Chees Mawar

sambung lagi citer bab makan.
kat Johor nei biasanya la kan..orang akan makan keropok lekor + sos, makan cendawan goreng pun + sambal kicap, makan tempe, sukun, keledek goreng pun dengan sambal kicap. ape ntah lagi makan goreng pisang kan...memang tak sah tanpa sambal kicap.

tapi fenomena baru skarang kat Johor (tempat lain aku tak sure) ade variasi baru goreng pisang.
nak taw ape dye????


nei dye......goreng pisang cheese coklat.
sedap makan panas-panas. pisang tu panas-panas lepas angkat kan, terus tabur cheese + coklat...nanti cheese dengan coklat tu cair laaa.
ade sparuh orang tabur milo, ade yang tabut choco rice, ade yang letak coklat hersye's tu.

pisang goreng cheese paling popular kat JB ialah pisang goreng cheese mawar.


kenapa orang panggil pisang goreng cheese mawar?
sebab kedai goreng pisang nei dalam lot parking galeri mawar. petang je memang sentiasa ramai orang, penuh je kereta dok parking tepi-tepi jalan.
lagipun kawasan strategik.

betol2 berdepan dengan padang seri gelam dekat sbelah dataran JB. padang player JDT slalu berlatih.
senang je nak carik uols.


aku biasa beli goreng pisang cheese dalam kotak je.
kotak kecik RM3, kotak besar RM5...kalau beli kotak besar tu..suami aku sambil bawak kete aku suap pun habis. hehe.

pape pun goreng pisang makan dengan sambal kicap tetap legend. hehe.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: