Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Mamak Puchong Yang Sangat Mahal

aku tak taw kalau tempat korang punya cost makan berapa...

tapi kalau setakat mamak kat JB nei, aku rasa murah lagi...kalau setakat aku makan mi goreng mamak + air kelapa (kelapa sebiji) + roti telur 1 keping + milo ais + nasi lemak ayam + neslo ais pun baru je dalam RM20++.


terkejut gila 1st time aku tapau makan luch dekat mamak tu.

nasi putih + ayam 4 ketol (potong kecil2) + ais kosong = RM7.50
bila aku tapau benda yang sama dengan milo ais pun RM8.50

bila aku makan roti nan cheese + ayam tandoori + milo ais = RM14

korang rasa???

kalau dekat JB...RM7.50 tu..aku dapat makan nasi putih + ayam + sayur + milo ais

member opis aku, beli ayam goreng mamak 1 ketul RM4.50. ayam bukan potong 4 or 6..size biasa je macam pasar malam jual RM2.50.
giler mahal !!!

kos makan aku dekat sana, RM20 untuk 1 hari. 2x ganda kos makan aku dekat JB.
dan..aku takde pilihan lain untuk beli makan. sebab area opis aku tu susah nak carik kedai makan. ade pun 1 makcik jual nasi lemak kukus ayam rempah dekat belakang..RM5 untuk nasi lemak + sambal + 1 ketul ayam rempah. sedap boleh tahan..cuma nak kene berjalan jauh sikit la ke belakang.

tu pun aku dah jimat-jimat. beli roti tawar 1 bungkus + 1 botol jem letak dalam hotel...
so pagi aku makan roti, petang balik kerja makan roti... dekat opis ade pantry, so boleh la aku makan biskut cecah air milo. lagi sedapppp.

" this is LJ official blog ♥ "

3 ulasan:

lia ummiirfan berkata...

😱😱😱 mahal yaa..

Mila Hilas berkata...

kalo mamak putrajaya lagi mahal.

Normi Nieza berkata...

mahal gak tu..huhu