Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Akhir.

aku tak tahu nak letak tajuk entry apa untuk post kali nei.
sebenarnya..ceritanya macam nei.
aku ade seorang bestfriend..kitorang kawan dari tadika lagi daripada umur 6 tahun sampai skarang hampir 20 tahun.
so mesti boleh imagine hubungan tu camner kan. baek masa aku susah ke, masa senang ke..aku tak pernah lupa dye. aku tak pernah berkira or whatever dengan dye.

even dye ajak aku pergi majlis kawen one of our schoolmate..aku oke je.
walhal..aku daripada tiram nak patah balik ke pasir gudang amek dye pergi rumah pengantin dekat tampoi lepas tu nak hantar dye balik semula ke pasir gudang baru aku balik tiram.
aku tak berkira pun duit minyak bagai selama nei.

semalam dye ade tegur aku something yang aku admit tu kesalahan aku la. dye tegur pun secara baek bukan dengan cara memalukan aku.
tu aku boleh terima dan aku minta maaf dekat dye.

yang aku rasa macam tak oke yela..bila dye kate "kau patut muhasabah diri", "kadang-kadang aku peratiiikan je kau nei", "aku tak tahu nak labelkan kau kawan yang macam mana", "kawan aku yang lain semua tak menyibuk macam kau"  benda nei buat aku terfikir balik.

normal bila kita ade masalah, ade goodnews or badnews,,kita mesti akan cari someone untuk bercerita. macam tu jugak aku..aku cerita semua benda dengan dye. kiranya banyak dye tahu pasal aku.

jadik bila dye guna pakai benda yang dye tahu dan seolah-olah menyindir aku..aku rasa tak boleh terima. bila dye sindir aku.. "haa jangan pulak lepas nei kau pakai fb makcik kau pergi carik nama dye kat fb add"
lepas tu aku rasa tak gunalah aku cerita semua benda dekat dye selama nei..and the end bila skali aku buat silap dye terus sound aku supaya muhasabah diri seolah-olah macam selama apa yang aku cerita dekat dye, macam aku tak pernah nak renung diri sendiri.

aku cuma terasa hati. kalau macam tu aku patut suruh dye muhasabah diri jugak dengan apa yang dye cerita selama nei. tak pernah pulak aku nak sound or sindir-sindir dye.
maaf la kawan..aku oke bila kau tegur, tapi bila melebih macam tu kau cakap aku, aku sangat terguris.
maaf laa kalau kau rasa aku menyibuk dalam segala hal..orang kata tengah marah macam-macam boleh keluar dan alasan tetap alasan.

so aku rasa jalan terbaik lebih baik diam dari berkata-kata. aku hanya mampu dokan kau semoga berbahagia, semoga dapat segala yang kau impikan & semoga tercapai cita-cita kau.

p/s: ape yang aku share dekat blog nei hanya luahan aku yang aku rasa aku perlu luahkan sebab aku tanak simpan-simpan menyesakkan dada aku.

" this is LJ official blog ♥ "

1 ulasan:

Miss Fatyn berkata...

hemm.. she`s not in your shoes. kau sendiri yg rasa schaz. lantak dia nak ckp pe. kawan ramai. sahabt ni jarang ditemui kot. dengar jeee.. diam jeaaa