Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Langkawi Day 1

sampai-sampai je pergi hotel dulu..check in pukul 3 PM.
kemas-kemas apa yang patut, mandi..lepas tu kitorang pun terus keluar.


mehhh, saje nak blanjer sikit...sebab boleh request antara Viva / Picanto / Axia
so aku request la Axia. hamboiii seronok encik suami dapat test drive Axia katanya...
pape pun aku tetap pilih Viva sebab aku tak berapa suke sangat dalaman Axia nei. terang-terang aku cakap tak berkenan.


nak jugak posing sama..walaupun kereta sewa je. hehe.
takpe, next time datang lagi kita sewa kereta lain pulak..insya Allah.

disebabkan aku nei dah tahu sangat jalan-jalan kat Langkawi tu..kedai celah mana pun aku taw.
so aku lah jadik penunjuk jalan dekat encik suami.


masa lalu airport sibuk encik suami suruh kelaurkan camera cepat-cepat...tekial-kial la aku duk selok handbag yang dah macam poket doraemon tu.
nasib baek la kebetulan lalu tengah ade kerja-kerja korek jalan, so jalan agak slow sikit la..sempat la aku snap semata-mata nak check in dekat FB. kikikiiii.

mula-mula aku nak bawak encik suami pergi cable car...tapi terlepas simpang punya pasal melencong ke Beras Terbakar. hahaa..pun boleh.

alaa uols..gambar takdelah. kalau nak tengok korang follow la instagram aku "schazjohari"  aku belum transfer lagi gambar-gambar masuk FB tu yang tak boleh nak share ngan uols. malas aku nak pkai cable-cable bagai nei.

dari Beras Terbakar kitorang jalan-jalan pergi Kuah. lepas tu patah balik pergi Cenang.
jalan-jalan dekat Pantai Cenang pulak.


so sweettttt. kekekee.
tengok matahari terbenam dekat Pantai Cenang. boleh tahan kaki selfie jugak suami aku nei taw. dye pulak yang lebih-lebih ajak bergambar. time nei kitorang jalan-jalan je..tak mandi-manda pun.
wahhh syok la cuci mata tengok omputih dok berjemur sakan pakai bikini je.

malam tu..naek lenguh kaki aku dengan encik suami bejalan sepanjang deretan kedai-kedai kat Cenang tu. semua kedai nak masuk..
masuk pulak plaza baru siap dekat Cenang tu - Cenang Mall. masuk pulak The Zon...habis semua tempat laaa.

lepas tu kitorang makan dekat Restoran Haji Ramli..


boleh tahan best & sedap restoran nei taw uols...memang tak rugi la makan kat sini.
ramai jugak orang termasuk pelancong-pelancong.
siap ade bakar-bakar, BBQ bagai..freshhhhhh dari laut. udang, sotong besar-besar gittew....tapi harga boleh tahan meninggal ler. huhuu.

time nei aku makan nasi putih 3 pinggan, tom yam seafood besar punya (puas hati isi banyak), sayur kailan ikan masin, ayam black paper & telur dadar...total dalam RM50++ je.
oke kan uols.

lepas perut dah kenyang. balik hotel laa...ape lagi.
tido awal wehhhh. maklum laa, aktiviti esok lagi syokkkk.

" this is LJ official blog ♥ "

1 ulasan:

syira yaya berkata...

bestnya dapat pegi jalan2 :)