Followers

About Me

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
aku adalah aku. walau sebanyak mana kau membenci aku, aku tetap takkan berubah hanya untuk kau ♥

Langkawi Day 3

Day 3...diam tak diam, sedar tak sedar rupanya dah masuk hari terakhir aku dekat Langkawi.
sekejap je masa berlalu kan...macam tak puas pulak rasanya.

hari terkahir, pagi pukul 8 camtu kitorang dah keluar...kali nei nak pergi mandi dekat Pantai Cenang.
mandi tak lama pun dalam 1 jam je..

sebelum mandi tu sempat la kitorang follow ade 1 pakcik tu duk menjaring kat tepi pantai...
banyak yang sangkut anak-anak ketam, lepas tu anak-anak ikan buntal...lepas tu ade sekor ikan tu, aku pun tak taw ikan ape tapi aku dengar makcik-makcik yang ade sama tu panggil ular.

lepas tu aku pelik lagi, asal pakcik nei buang je semua anak-anak ikan yang tersangkut tu..bila aku pegang je ekor ikan tu angkat ke atas..tup tup kembung macam belon ikan tu.
cehhh ikan buntal rupanya. aptb.

dah mandi-mandi, kitorang pun balik hotel.. dalam pukul 11 camtu, kitorang pun check out terus.
lepas check out jalan-jalan lagi..kitorang pergi jalan-jalan dekat Datang Lang.

cuaca sepanjang aku dekat Langkawi.. makaihhhh, panas giler. panas kering.
bila lalu dekat sawah padi aku rasa macam kemarau.
tapi ade sesetengah sawah padi tu subur..menguning je aku tengok. luassss pemandangan.

actually aku banyak beli coklat, beli key chain..beli minyak gamat, minyak urut yang mak aku pesan.
bile aku nak beli ubat batuk gamat..suami aku kata tak payah sebab dekat rumah ade lagi 2 botol.
aku suke makan sebab rasanya tu berangin & manis-manis.
tak macam ubat batuk hospital..wekkkk. tak mampu aku nak telan.

"ma, papa teringin nak diving, scuba, nak pegang gamat."  tu diaaaa...mula-mula sibuk tanya aku apa yang best sangat dekat Langkawi.
kan bila nak balik dah rasa berat hati tak puas punya pasal.

lepas tu sibuk la encik suami kata nanti dye nak beli camera pulak. tak puas pakai camera hp amek gambar katanya. tak boleh nak zoom. tak dapat gambar cantik. tak sharp la.

"tahun depan kita repeat balik ye mama."

hoyeahhhh. kumpul duit la ape lagi. nanti boleh shopping banyak-banyak. hehe.

" this is LJ official blog ♥ "

Tiada ulasan: